Η μπύρα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε το προάστιο της Κωνσταντινούπολης, Μπασακσεχίρ, μια μεγάλη συνοικία γνωστή ως μια από τις συντηρητικές εστίες της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι επίσης το σπίτι της Başakşehirspor, της ανεπίσημης ποδοσφαιρικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας.

Ωστόσο, κρυμμένο σε ένα εκτεταμένο βιομηχανικό συγκρότημα του Başakşehir βρίσκεται η έδρα της καλύτερης μικροζυθοποιίας της Κωνσταντινούπολης, 3 Kafadar, που μεταφράζεται σε «τρία φιλαράκια». Το όνομα έχει τις ρίζες του στη μακροχρόνια φιλία των τριών ιδιοκτητών, του Hakan Özkan, του Harun Aydın και του Tarık Apak.

Σε αντίθεση με ορισμένες από τις άλλες επιτυχημένες μικροζυθοποιίες της Τουρκίας, η 3 Kafadar δεν εξάγει επί του παρόντος. όλη τους η προσοχή είναι αφιερωμένη στην τοπική αγορά, αλλά στοχεύουν να πουλήσουν στο εξωτερικό στο μέλλον. Οι μπύρες τους είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη και την Αττάλεια – οι τέσσερις πόλεις αντιπροσωπεύουν το 80 τοις εκατό της συνολικής κατανάλωσης αλκοόλ στην Τουρκία, μας είπε ο Aydın χαμογελώντας.

Οι τύποι πίσω από το 3 Kafadar παραμένουν αφοσιωμένοι στο να μένουν στις ρίζες τους, ακόμη και όταν η πρακτική του craftwashing (μεγάλοι παραγωγοί μπύρας φτιάχνουν πονηρά craft μπύρα με διαφορετικό όνομα) εξαπλώνεται στην Τουρκία.

“Ο στόχος μας είναι λίγο διαφορετικός. Θέλουμε να πάμε μόνο για την αγορά χειροτεχνίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους ανθρώπους καλή και υψηλής ποιότητας μπύρα.

Εμφάνιση 24 36

Κυκάω Handcrafted X 3 Kafadar – ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ

14,50 
Νέα συνεργασία της Ελληνικής Κυκάω με την Τουρκική 3 Kafadar και το αποτέλεμα...ακραίο!
Μια μοναδική Imperial English Brown Ale, με κάστανο και χαρούπι στους 14 αλκοολικούς βαθμούς.

Κυκάω Χ 3 Kafadar Zula

4,80 
Αγορά!
Η Zula συγχωνεύει τις ρίζες του παρελθόντος με το πνεύμα του σήμερα. Δεν είναι απλώς μια μπύρα που φτιάχνεται από τους 3 Kafadar και Kykao. είναι επίσης ένα μανιφέστο και μια αμφισβήτηση σε κάθε γουλιά.
Μια ιστορία που παρασύρεται από τα κελάρια της Κωνσταντινούπολης στους αλμυρούς ανέμους του Αιγαίου. Γεννημένη από την τολμηρή συνεργασία των 3 Kafadar και Kykao, αυτή η ξινή μπύρα είναι μια γιορτή γεμάτη εκπλήξεις, που τιμά την τουρκο-ελληνική γαστρονομία και τις κοινές αξίες. Μαστίχα από τους μυρωδάτους ανέμους του Αιγαίου και μαχλέπι, κληρονομιά από τις βαθιές ρίζες της Ανατολίας… Η Ζούλα είναι εκεί όπου συναντώνται αυτές οι δύο δυνάμεις. Μια ξινή μπύρα σαν σαμπάνια, ελεύθερου πνεύματος, ανοιχτόχρωμη, όπου κάθε γουλιά φέρνει μια πολιτιστική εξέγερση που συγκρούει το παλιό με το νέο.