• Alcohol by Volume [ tasting ]

    Αλκοόλ κατά όγκο. Αυτό είναι ένα τυπικό μέτρο της ποσότητας αλκοόλ σε ένα ποτό. Ο μέσος όρος είναι περίπου 4% έως 5%, αλλά μπορείτε εύκολα να βρείτε μπύρες με ABV τόσο υψηλό όσο το 12% ή και περισσότερο. Για παράδειγμα, εάν μια μπύρα έχει αλκοόλ ABV 5%, σημαίνει ότι το 5% του όγκου της είναι καθαρό οινόπνευμα, ενώ το υπόλοιπο είναι νερό, βύνη, λυκίσκος και άλλα συστατικά.

  • Ale [ beer-styles ]

    Η δεύτερη μεγάλη, κύρια κατηγορία της μπύρας. Όλες οι μπύρες που έχουν υποστεί ζύμωση με μαγιά που τείνει να κάνει τη δουλειά της στην κορυφή ενός κάδου ζύμωσης μπύρας, ονομάζονται Ales. Οι Ales συνήθως ζυμώνονται σε θερμότερες θερμοκρασίες από τις Lager και συχνά σερβίρονται πιο ζεστές. Επίσης οι Ales τείνουν να έχουν μια περίπλοκη, ελαφρώς φρουτώδη ή πικάντικη γεύση με συνήθως πιο σκούρα εμφάνιση από τις Lager και κάποιες απ' αυτές, με πιο έντονη, πικρή γεύση λυκίσκου.
  • Belgian Wit [ beer-styles ]

    Η Weiss των Βέλγων. Η Βέλγικου τύπου Wit, παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μη βυνοποιημένο σιτάρι, μερικές φορές βρώμη και βυνοποιημένο κριθάρι. Οι μπύρες Wit είναι συνήθως καρυκευμένες με κόλιανδρο και φλούδα πορτοκαλιού. Ένα στυλ που χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πίσω, έπεσε σε σχετική αφάνεια μέχρι που αναβίωσε από τον Βέλγο ζυθοποιό Pierre Celis τη δεκαετία του 1960. Αυτό το στυλ απολαμβάνει αυτή τη στιγμή μια αναγέννηση, ειδικά στην αμερικανική αγορά.

  • Berliner Weisse [ beer-styles ]

    Ένα αναζωογονητικό ανάλαφρο στυλ σταρένιας μπύρας που αρχικά παρασκευάστηκε στο Βερολίνο. Είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ και σερβίρεται παγωμένο ως καλοκαιρινό δροσιστικό ποτό, με μια δόση σιρόπι βατόμουρου.
  • Bière de Garde [ beer-styles ]

    Η Bière de garde είναι μια βυνώδης μπύρα που δεν έχει ανακαλυφθεί από πολλούς καταναλωτές ακόμα. Σε ελεύθερη μετάφραση, "μπύρα για διατήρηση", το στυλ αυτό παρασκευαζόταν παραδοσιακά στη Βόρεια Γαλλία και είναι γνωστό για τον εστιασμένο στη βύνη χαρακτήρα του, τη φρυγανισμένη γεύση και την ελαφριά γλυκύτητα του.
  • Bitter [ beer-styles ]

    Ένα βρετανικό στυλ ξηρής μπύρας, που συχνά σερβίρεται από βαρέλι. Παραδοσιακά είναι πολύ δημοφιλές στις βρετανικές παμπ, όπου συνήθως πίνεται σ΄ ένα ποτήρι τύπου "pint".
  • Bock [ beer-styles ]

    Οι απαλές και βυνώδεις Bock μπύρες ανήκουν στην κατηγορία των Lagers και είναι διάσημες για αυτόν τον βυνώδη χαρακτήρα τους . Η πιο δυνατή τους εκδοχή, γνωστή ως doppelbock, παρασκευαζόταν ιστορικά και καταναλωνόταν από μοναχούς που νήστευαν κατά την περίοδο της Σαρακοστής. Η οικογένεια μπύρας bock  είναι αρκετά ευέλικτη αφού συνδυάζεται με πολλά είδη τροφίμων.
  • Brown Ale [ beer-styles ]

    Η Brown Ale, όπως θα περίμενε κανείς, πήρε το όνομά της από το χρώμα της, αν και αυτό ποικίλλει μεταξύ σκούρου κεχριμπαριού και καφέ. Χάρη στη χαμηλότερη περιεκτικότητά της σε λυκίσκο από άλλα είδη μπύρας, η Brown Ale έχει πολύ πιο βυνώδη γεύση από τις περισσότερες, και αυτό σημαίνει ότι όταν δοκιμάζετε μια Brown Ale, θα γευτείτε νότες φρυγανιάς, σοκολάτας και καραμέλας.
  • California Common [ beer-styles ]

    Η California Common ή αλλιώς California Lager είναι μια μοναδική υβριδική ζυθοποίηση με πολύπλοκα αρώματα από τη χρήση μιας εξειδικευμένης μαγιάς lager που ζυμώνεται σε θερμοκρασίες ale. Μια αξιοσημείωτη ποσότητα φρυγανισμένης βύνης, προσδίδει καραμέλα στη γεύση και συχνά στο άρωμα. Αναζητήστε επίσης γεύση ξύλου και μέντας που δίνει ο λυκίσκος τύπου Northern Brewer. Συχνά αναφέρεται ως "Steam" λόγω του τρόπου παρασκευής της, από την Anchor Brewing Company του Σαν Φρανσίσκο.

  • Cryo Pop Blend [ aroma-flavor ]

    Η Yakima Chief Hops πρωτοστάτησε στη χρήση τεχνικών ανάλυσης εργαστηρίου αιχμής λυκίσκου, για τη δημιουργία Cryo Pop Original Blend, ένα μείγμα λυκίσκου με τη δύναμη να προσθέτει μια πραγματική έκρηξη αρωμάτων και γεύσεων στην μπύρα. Με τη δυνατότητα ανάλυσης αρωματικών συστατικών που δεν ανιχνεύονταν προηγουμένως, δίνεται η δυνατότητα να εξερευνηθούν διαλυτές ενώσεις λυκίσκου που επιβιώνουν από τη σκληρή διαδικασία παρασκευής της μπύρας. Χρησιμοποιείται κυρίως σε Hazy IPA's και New England IPA's, λόγω των χαρακτηριστικών αρωμάτων πυρηνόκαρπων, τροπικών φρούτων και εσπεριδοειδών που κυριαρχούν.

  • Dry Hopping [ brewing ]

    Η προσθήκη λυκίσκου αργά στη διαδικασία παρασκευής, πιο συχνά σε δεξαμενές ζύμωσης, για να αυξήσει το άρωμα της ολοκληρωμένης μπύρας, χωρίς να επηρεάσει σημαντικά την πικράδα της. Το Dry hopping είναι μια τεχνική κρύας έγχυσης που όχι μόνο εντείνει τα αρωματικά του λυκίσκου στην μπύρα, αλλά προσθέτει και αρωματικά που είναι σημαντικά διαφορετικά από αυτά που επιτυγχάνονται με το late hopping.
  • Dry Stout [ beer-styles ]

    Η Dry stout είναι μαύρη μπύρα με ξηρό και καβουρδισμένο χαρακτήρα χάρη στη χρήση ψημένου κριθαριού. Η έμφαση στο καβουρδισμένο κριθάρι που η γεύση του μοιάζει με καφέ και ο μέτριος βαθμός αρωμάτων καβουρδισμένης βύνης καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα της. Η πικράδα του λυκίσκου είναι μέτρια και το σώμα λείο και κρεμώδες, χαϊδεύει τον ουρανίσκο.
  • Fermentation [ brewing ]

    Η διαδικασία όπου η δράση της μαγιάς προκαλεί τη μετατροπή των ζυμώσιμων σακχάρων σε περίπου ίσα μέρη αιθυλικής αλκοόλης και διοξειδίου του άνθρακα. Οι δύο βασικές μέθοδοι είναι η Top Fermentation (ale μπύρες) και η Bottom Fermentation (lager μπύρες).
  • German Pilsner [ beer-styles ]

    Ίσως το πιο εμβληματικό στυλ μπύρας στη σύγχρονη ιστορία.   Η κλασική γερμανικού τύπου pilsner, έχει ανοιχτό χρυσαφί χρώμα με γλυκύτητα βύνης που γίνεται αντιληπτή σε άρωμα και γεύση. Το άρωμα και η γεύση του ευγενούς τύπου λυκίσκου είναι μέτρια και αρκετά εμφανής. Η αντίληψη της πικράδας είναι μέτρια προς υψηλή με σύντομο τελείωμα. Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές στυλ και στη χώρα μας.
  • Golden Ale [ beer-styles ]

    Ένα από τα πιο προσιτά στυλ, μια Golden ή αλλιώς Blonde ale είναι μια εύκολη στην κατανάλωση μπύρα που είναι οπτικά ελκυστική και δεν έχει ιδιαίτερα κυρίαρχα χαρακτηριστικά βύνης ή λυκίσκου. Με στρογγυλεμένο και λείο σώμα, είναι ένα κλασικό στυλ, γνωστό για την απλότητά του. Αυτές οι μπύρες μπορούν να περιέχουν μέλι, μπαχαρικά και φρούτα και μπορούν να ζυμωθούν με μαγιά lager ή ale.

  • Hops [ brewing ]

    Τα θηλυκά άνθη του φυτού λυκίσκου χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παρασκευής της μπύρας. Προσφέρουν την πικράδα μαζί με αρώματα ανθέων, εσπεριδοειδών, βοτανικά αλλά και τροπικών φρούτων. Επίσης ισορροπούν τη γλύκα της βύνης και βελτιώνουν τις ιδιότητες συντήρησης της μπύρας.
  • Lager [ beer-styles ]

    Η πρώτη μεγάλη, κύρια κατηγορία της μπύρας και η δημοφιλέστερη σε όλο τον κόσμο! Lager είναι κάθε μπύρα που ζυμώνεται με μαγιά ζύμωσης στον βυθό της δεξαμενής, σε ψυχρότερες θερμοκρασίες. Οι μπύρες lager συνήθως συνδέονται με τραγανές, καθαρές γεύσεις και παραδοσιακά ζυμώνονται και σερβίρονται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις Ale.
  • Phantasm Powder [ aroma-flavor ]

    Αυτή η σκόνη από φλούδες σταφυλιού Sauvignon Blanc από την περιοχή Marlborough της Νέας Ζηλανδίας είναι απίστευτα πλούσια σε πρόδρομες ουσίες θειόλης και όταν προστίθεται σε μια μπύρα που ζυμώνει, δημιουργεί μια επιπλέον ενίσχυση των χαρακτηριστικών της ποικιλίας Sauvignon Blanc. Το αποτέλεσμα είναι άρωμα και γεύση εσπεριδοειδών, γκουάβα και φρούτων του πάθους στην μπύρα.

  • Session Beer [ beer-styles ]

    Μια μπύρα με πιο ελαφρύ σώμα και αλκοόλ που δεν ορίζεται από γεύσεις και αρώματα, που μπορούν να την κατατάξουν σε συγκεκριμένη κατηγορία ή στυλ. Αυτό που πρωτίστως θέλουμε από μια Session, είναι η δροσερή γεύση και η ευκολία στην κατανάλωση. Οποιοδήποτε στυλ μπύρας μπορεί να γίνει χαμηλότερο σε αλκοόλ διατηρώντας τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του στυλ. Πρέπει όμως να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ του χαρακτήρα του στυλ και της χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ.
  • Sour Ale [ beer-styles, tasting, aroma-flavor ]

    Sour Ale είναι κάθε μπύρα με κιτρική ή όξινη γεύση. Μπορεί να περιλαμβάνει φρούτα όπως κεράσι, βατόμουρο και ροδάκινο για να δημιουργήσει μια ικανοποιητική ισορροπία ξινών και γλυκών γεύσεων. Οι άγριες ζύμες που χρησιμοποιούνται για τις Sour Ales μπορούν να φέρουν ένα ευρύ φάσμα γεύσεων, από έντονα ξινές, ελαφριές και φρουτώδεις, έως εντελώς funky. Ο Brettanomyces, ένας τύπος μαγιάς, και τα βακτήρια lactobacillus και pediococcus είναι αυτά που συνήθως προσθέτουν περίπλοκη γεύση και οξύτητα στο στυλ αυτό.
  • Βύνη [ brewing ]

    Επεξεργασμένο κριθάρι ή σιτάρι που έχει βυθιστεί σε νερό που έχει θερμανθεί και αφήνεται να βλαστήσει. Αργότερα ξηραίνεται σε κλιβάνους και αυτό μετατρέπει το αδιάλυτο άμυλο στις διαλυτές ουσίες και τα σάκχαρα της βύνης. Η βύνη παρέχει το σώμα και το αλκοόλ της μπύρας.
  • Μαγιά [ brewing ]

    Χωρίς μαγιά δεν θα υπήρχε ζύμωση και μπύρα. Είναι η μαγιά που μετατρέπει τα φυσικά σάκχαρα της βύνης σε αλκοόλ και διοξείδιο του άνθρακα. Η μαγιά εθεάθη για πρώτη φορά με μικροσκόπιο το 1680 από τον Ολλανδό επιστήμονα Antonie van Leeuwenhoek.
  • Πικράδα [ tasting ]

    Η πικράδα προκαλείται από τις τανίνες του λυκίσκου και γίνεται αμέσως αντιληπτή στη γεύση. Η ποσότητα της πικράδας σε μια μπύρα είναι ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά των διαφορετικών στυλ μπύρας και μετριέται σε IBU's (International Bitterness Units).
  • Σώμα [ tasting ]

    Η συνοχή, το πάχος και η στοματική ιδιότητα μιας μπύρας. Η αίσθηση πληρότητας του ουρανίσκου στο στόμα κυμαίνεται από λεπτό έως γεμάτο σώμα.
  • Χρώμα [ brewing ]

    H απόχρωση μιας μπύρας, προέρχεται κυρίως από τις βύνες και τα δημητριακά. Μερικές φορές προέρχεται από φρούτα ή άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Τα στυλ μπύρας που παρασκευάζονται με καραμελωμένες, φρυγανισμένες ή ψημένες βύνες ή κόκκους σιτηρών, παρουσιάζουν όλο και πιο σκούρα χρώματα. Το χρώμα μιας μπύρας μπορεί συχνά, αλλά όχι πάντα, να επιτρέπει στον καταναλωτή να προβλέψει τη γεύση της. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το χρώμα της μπύρας δεν συνδέεται με το επίπεδο αλκοόλ, την αίσθηση του στόματος ή τις θερμίδες της μπύρας.