Χρώμα

H απόχρωση μιας μπύρας, προέρχεται κυρίως από τις βύνες και τα δημητριακά. Μερικές φορές προέρχεται από φρούτα ή άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Τα στυλ μπύρας που παρασκευάζονται με καραμελωμένες, φρυγανισμένες ή ψημένες βύνες ή κόκκους σιτηρών, παρουσιάζουν όλο και πιο σκούρα χρώματα. Το χρώμα μιας μπύρας μπορεί συχνά, αλλά όχι πάντα, να επιτρέπει στον καταναλωτή να προβλέψει τη γεύση της. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το χρώμα της μπύρας δεν συνδέεται με το επίπεδο αλκοόλ, την αίσθηση του στόματος ή τις θερμίδες της μπύρας.