Το έντονο άρωμα φρούτων που μας σαγηνεύει είναι χάρη στο παιχνίδι του κερασιού και του yuzu, δηλαδή του ιαπωνικού λεμονιού, στη θάλασσα της ξινής μπύρας.
Αλλά το γιαπωνέζικο λεμόνι φέρνει γεύσεις γκρέιπφρουτ και λεμονιού ταυτόχρονα, κάνοντας το σώμα κόκκινο από το κεράσι και ξινό. Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, η προσθήκη του τζίντζερ ενισχύει την πικάντικη απόλαυση.
“Όταν σου δίνει η ζωή σμέουρα φτιάξε μια ξινή μπύρα”! Αυτό είπε μια φωνή όταν οι Sourmena Brew έπεσαν πάνω σε μια φυτεία με Raspberries κάπου στα παράλια της μαύρης Θάλασσας επί Βουλγαρικού εδάφους. Αναζήτησαν και βρήκαν το πλησιέστερο ζυθοποιείο, επ’ ονόματι Metalhead Brewery, και κατευθύνθηκαν προς τα εκεί με βήμα ταχύ να κάνουν πράξη αυτό που η φωνή, τους είχε προστάξει.
Μετατρέποντας μια ενδιαφέρουσα Berliner Weisse σε μια ακραία βόμβα φρούτων με βατόμουρο, κόκκινη σταφίδα, ρόδι και βύσσινο, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θηρίο από όλες τις προηγούμενες φρουτώδεις παρασκευές Berliner Weisse της ζυθοποιίας!
Η αργή ωρίμανση, τα καβουρδισμένα αρώματα καφέ & σοκολάτας και η βύνη κριθαριού δημιουργούν τον πιο ισορροπημένο και αρωματικό συνδυασμό. Αναζητήστε τη νέα μαύρη Ικαριώτισσα με το όνομά της: Brown Porter.
Τα πιο ζουμερά βιολογικά φραγκόσυκα του συνεταιρισμού “Μινωϊκή γη”, στη Βιάννο της Κρήτης, το θαλασσινό αλάτι και η συνεργασία της Σόλο με τους Strange Brew, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια κόκκινη, θολή gose, με φρουτώδη χαρακτήρα και ισορροπημένη οξύτητα, ιδανική συντροφιά για ζεστά καλοκαιρινά βράδια.
Πολύ ενδιαφέρουσα συνεργατική μπύρα από τους Πατρινούς της Κυκάω και τους Ρουμάνους Hop Hooligans. Μια Sour Ale καλοκαιρινή και άκρως αρωματική με προσθήκη λουίζας και κουμ-κουατ.
Ό,τι και αν ψάχνετε θα το βρείτε σίγουρα μέσα σε αυτό το μπουκάλι.
Μια καλοκαιρινή sour ale με ζωηρό βυσσινί χρώμα γεμάτη φρούτα και ιβίσκο, ήπια οξύτητα και μοναδικά αρώματα. Με τεράστιες προσθήκες από raspberries, strawberries, red- blackcurrant και ιβίσκου σας υποσχόμαστε όχι απλά μια μπύρα, αλλά μια καλοκαιρινή εμπειρία
Κάτω από τον καυτό αυγουστιάτικο ήλιο, οι παλιότεροι Μυκονιάτες μάζευαν πανηγυρικά τον καρπό του κάκτου, το φραγκόσυκο. Υπομονετικά έβγαλαν τα αγκάθια από το φραγκόσικο (αλλά και τα δάχτυλά τους) και μετά δοκίμασαν τους γλυκούς, πικάντικους χυμούς που ενσαρκώνουν το αιγαιοπελαγίτικο καλοκαίρι. Επιδιώκοντας αυτούς τους γίγαντες της παλιάς εποχής, διαλέξαμε προσεκτικά αυτές τις φραγκόσυκες χειροβομβίδες και τις προσθέσαμε σε μια παρασκευή, δημιουργώντας μια αναζωογονητική και αναβράζουσα χλωμή μπύρα για να δοξάσουμε αυτό το θαύμα της εγγενούς χλωρίδας.
Μυρίστε το, γευτείτε το, αφεθείτε σε αυτό. Γίνε το φραγκόσκο. Γίνε τα αγκάθια, ο άνεμος, ο ήλιος.
Όσοι προτιμούν την ήπια αρωματική γεύση της σταρένιας μπύρας θα κάνουν τη σωστή επιλογή με την Hofbräu Schwarze Weisse. Παρασκευάζεται με επιλεγμένη βύνη σιταριού, βύνη Μονάχου και ελαφριά βύνη κριθαριού και δημιουργείται ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας.
Κάποτε ήταν αποκλειστικά προνόμιο του Δούκα να παρασκευάζει μπύρα τύπου Weiss. Για σχεδόν 200 χρόνια, η Hofbräuhaus είχε αυτό το αποκλειστικό δικαίωμα και συνεπώς το μονοπώλιο της μπύρας Weiss στη Βαυαρία. Δεν είναι περίεργο που το Hofbräu München έχει κατακτήσει τόσο καλά την τέχνη της παρασκευής μπύρας τύπου Weiss.
Η Cuvée Miel είναι μια ειδική έκδοση της Cuvée Armand & Gaston. Αυτή η geuze είναι ένα μείγμα από lambic ενός, δύο, τριών και τεσσάρων ετών που έχουν εμποτιστεί με μέλι στη δεξαμενή. Κατά την ανάμειξη, προστέθηκε επιπλέον ντόπιο μέλι. Ο σταθμισμένος μέσος όρος ηλικίας αυτού του μείγματος κατά την εμφιάλωση ήταν μεγαλύτερος από 24 μήνες.
Για αυτή την Perzik, εμποτίστηκαν φρεσκοκομμένα κίτρινα ροδάκινα από έναν βιολογικό παραγωγό στο βόρεια της Ισπανίας. Χρησιμοποιήθηκαν μόνο lambic δύο και τριών ετών για τη διαβροχή. Η διαβροχή κράτησε σχεδόν πέντε μήνες. Η σταθμισμένη μέση ηλικία του μείγματος ροδάκινου κατά την εμφιάλωση είναι σχεδόν 24 μήνες. Η τελική αναλογία φρούτων που χρησιμοποιήθηκαν είναι 384 γραμμάρια ανά λίτρο της μπύρας.
Η νέα μπύρα της ζυθοποιίας απ’ τον Κάλαμο, με πράσινη ετικέτα αυτή τη φορά, είναι μια αφιλτράριστη lager, ελαφριά μα γευστική, διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά του στυλ, προσφέρει απόλαυση στους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.
Η Kyklus είναι μια κρεμώδης άγρια μπύρα που παρασκευάζεται με ρόδι, βύσσινο, θαλασσινό αλάτι και λίγη λακτόζη. Ένα κρεμώδες ρόφημα γεμάτο σιτάρι και βρώμη, δημιουργεί τη βάση για την ελαφριά στυφάδα του ροδιού σε συνδυασμό με την έντονη γεύση βύσσινου. Οι λεπτές νότες πικραμύγδαλου από τα κουκούτσια των βύσσινων και το θαλασσινό αλάτι με τη λακτόζη παρέχουν επιπλέον πολυπλοκότητα και ισορροπούν κάπως τα στοιχεία.
Μία sour ale με αρώματα τροπικών φρούτων και προσθήκη μάνγκο που καλλιεργούνται στην Πάρο.
Ένας κωμικός, μια νομαδική μικροζυθοποιία, ένα βιβλίο με 12 σκοτεινές χριστουγεννιάτικες ιστορίες, 35 κιλά ακατέργαστης ζάχαρης Muscovado από ένα νησί του Ινδικού Ωκεανού (Μαυρίκιος)… συναντήθηκαν σε ένα μπαρ στην Ικαρία. Κάπως έτσι γεννήθηκε μια χειμερινή μυστηριώδης Βελγική Dubbel μπίρα. Με πλούσια γεύση και καβουρδισμένες νότες θα συνοδεύσει αυτόν τον χειμώνα ιστορίες όπως η “Πίσω πλευρά του δέντρου” και “Ο νεκρός Τυμπανιστής”.
Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;
Δημιουργία λογαριασμούΠρέπει να είστε 18 ετών και άνω για να περιηγηθείτε στη σελίδα. Επαληθεύστε την ηλικία σας για να εισέλθετε.
Η πρόσβασή σας είναι περιορισμένη λόγω της ηλικίας σας.